Vene legendi aastalõpu «tantsupartner» tuleb Indiast

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodr Emelianenko (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga
Fjodr Emelianenko (paremal) koos Venemaa presidendi Vladimir Putiniga Foto: SCANPIX

31. detsember on suur päev nii Eesti kui maailma MMA-maastikul. Ühel ja samal võistlusel astuvad üles Kaido Höövelson ja ala tõeline legend Fjodor Emelianenko.

Kui Höövelson sai oma vastase – Jerome Le Bonneri – nime teada juba eelmisel nädalal, siis Emelianenko pidi kauem ootama. Nüüd on asi aga selge, vene vägilase vana-aastaõhtu nn tantsupartneriks on India-Jaapani päritolu 28-aastane võitleja Singh Jaideep.

Jaideep on peamiselt tuntud kikpoksijana ja on sellel alal 51st matšist võitnud 40. MMA reeglitega on ta ringis käinud vaid kahel korral, kuid on seni võitmatu.

Emelianenkot peeti aastaid maailma üheks paremaks MMA-võitlejaks, kuid pärast 2012. aastat pole 39-aastane mees enam ringis käinud. Tema tagasitulekust andis aastalõpuvõistluse korraldaja Rizin Fighting Federation teada juba septembris ja ala fännide jaoks tegemist igati oodatud matšiga. Karjääri jooksul on Emelianenko võitnud 39st matšist koguni 34.   

Rizin Fighting World Grand-Prix Saitama 3 days 

29.–31. detsember

*Aasta viimastel päevadel Jaapanis peetav MMA-võistlus on kuulunud mitme nime ja organisatsiooni alla.

*Kuulsamaks võib neist pidada Pride'i, mis oli omal ajal väga menukas sari ja konkureeris ka Ühendriikidest alguse saanud UFCga. Lõpuks ostis UFC Pride’i ära.

*Tänavu korraldab Saitama Super Arenal võistlust Rizin Fighting Federation, mille asutas Pride'i endine juht Nobuyuki Sakakibara.

*Kuni 36 500 inimest mahutav võistlusareen on võõrustanud muuhulgas ka Madonna ja Lady Gaga kontserte ning 2014. aasta iluuisutamise MMi. Hall on korvpalliklubi Saitama Broncos kodu.

*Kolmepäevane võistlus kulmineerub 31. detsembril, kui areenile tulevad ka eestlane Kaido Höövelson ja venelane Fjodor Emelianenko.

*Sportlik vabavõitlus ehk MMA on võitlussport (inglise keeles Mixed Martial Arts), mis ühendab endas kolm olümpiaala – poks, maadlus, judo – ja teised kahevõitlusalad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles