Ujumisliit kontrollis traagiliste õnnetuste valguses stardipukke

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stardipukkide kontroll
Stardipukkide kontroll Foto: Eesti Ujumisliit

19.-21. detsembril toimuvad Tallinnas Kalev Spa Veekeskuses Eesti lühiraja meistrivõistlused. Novembri lõpus Aura ujulas toimunud traagiliste õnnestuste valguses kontrollis Eesti Ujumisliit võistluse stardipukke. Tartu võistlusel vigastasid kaks noort ujujat stardipakult vette hüpates rängalt vasaku käe keskmist sõrme, neist ühel ei suutnud arstid sõrme otsa tagasi õmmelda. 

Ujumisliidu võistluseelses pressiteates selgitati stardipukkidega kaasnevaid protseduure. «Võistlejad hüppavad Eesti lühiraja meistrivõistluste ajal Kalev Spa Veekeskuse statsionaarsete pukkide pealt, millele on kinnitatud spetsiaalsed võistlusplaadid. Neid võistlusplaate on Vihuri metallitöökojas täiendatud kinnituskohtadega ning töökojas tehti ka korralised hooldustööd,» seisis alaliidu pressiteates.

«Veekeskusesse korrektselt ja kindlalt statsionaarsete pukkide peale kinnitatud stardiplaatide pealt on ujujad, sh Eesti koondislased saanud eile ja täna harjutada. Ujujate tagasiside oli, et võistluste ajal on võistlusplaatide kasutamine vajalik. Samuti pidas Eesti Ujumisliit nõu Eesti ujumisklubidega ning üheskoos otsustati Eesti lühiraja meistrivõistluste startidel kasutada spetsiaalseid võistlusplaate.»

Võistluse ajakava:

1. osa L, 19. detsember kl 16.00 

2. osa P, 20. detsember kl 10.00

3. osa P, 20. detsember kl 17.00

4. osa E, 21. detsember kl 10.00 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles