Norra murdmaanaised valitsevad endiselt, mehed jäid poodiumilt välja

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiken Caspersen Falla.
Maiken Caspersen Falla. Foto: Gian Ehrenzeller/AP

Itaalias Toblachis toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil näitasid naiste vabatehnikasprindis oodatult võimu norralannad, sest Maiken Caspersen Falla ja Ingvild Flugstad Östberg teenisid kaksikvõidu. Järgnesid kaks rootslannat Stina Nilsson ja Linn Sömskar.

Meestest rõõmustas kodupublikut võiduga Federico Pellegrino, teiseks tuli ameeriklane Simeon Hamilton. Suurbritannia suusatamise ajalugu tegi aga 23-aastane šotlane Andrew Young, kes lõpetas kolmandana. Suurbritannia esindajatele oli see murdmaasuusatamise MK-sarjas läbi aegade esimeseks poodiumikohaks. Parim norralane Finn Haagen Krogh oli alles viies.

Eestlastest sai parima koha Marko Kilp, kes jäi esimesena veerandfinaali pääsejate seast välja, saades 31. koha. Peeter Kümmel sai 38. koha ja Siim Sellis lõpetas 90 mehe seas kvalifikatsiooni 47. kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles