Eesti klubide jaoks lõppeb Saja Liigas esimene ring

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Alanud nädalavahetusel jõuab kõigi Eesti meeskondade jaoks Saja Liiga põhiturniir poole peale ehk pühapäevaks on kõik meie klubid Baltikumi ühisliigas pidanud tosin kohtumist. Eesootavast kümnest matšist ei ole ükski riikidesisene duell. Koguni kaheksa mängu toimub aga Eestis.

Liiga liider Pärnu Võrkpalliklubi võõrustab täna kell 17:00 Jēkabpils Lūšit, homme samal ajal on vastaseks teine Läti klubi, kui mängitakse Daugavpilsi Universitātega. Senise kümne mänguga on suvepealinna meeskond kogunud 27 punkti. Eesti klubidest võib neid poolel maal ainsana kinni püüda Bigbank Tartu. Selleks ei tohiks päranakad alanud nädalavahetusel teenida aga ühtki punkti ning tartlased peaksid mõlemad mängud võitma kas 3:0 või 3:1.

Valitseva ühisliiga tšempioni ülesande teeb raskemaks, et nende mõlemad kohtumised toimuvad Lätis. Täna kell 16:00 on vastaseks Biolars/Jelgava, homme Poliurs/Ozolnieki.

«Jelgava ja Ozolnieki on võõrsil alati rasked ja ohtlikud vastased, kelle võitmiseks on vaja head häälestust ja korraliku mängu. Ootan, et Taavi Nõmmistu viimaste mängude hea hoog jätkuks, Mart Naaber teeks oma keskmised viis blokki mängus ja projektis Henri Treial tempomehest nurgameheks astuksime jällegi sammu edasi. Nende individuaalsete õnnestumiste korral tõuseb kogu võistkonna mängumoraal ja võib punktilisa loota,» vaatas mängudele Tartu meeskonna peatreener Oliver Lüütsepp.

Avaringi lõpuks võib Pärnu kätte saada ka RTU/Robežsardze, kes on kaheksa mänguga kogunud 18 punkti. Kohe kui suvepealinna meeskond teenib üle kolme punkti, libiseb ta aga ka lätlaste jaoks püüdmatult eest. RTU/Robežsardze mängib esmalt täna kell 17:00 Audenteses Selver Tallinnaga ja homme Paides Järvamaa Võrkpalliklubiga.

Selver, kes kaotab enne kaht viimast avaringi mängu Tartule ühe punktiga, peab teise kohtumise homme ASK Kuldīga vastu. Neljandal kohal on Eesti klubidest praegu Rakvere Võrkpalliklubi, kelle jaoks on avaringi mängud läbi. Nende saldoks jäi 16 punkti. Nelja punkti kauguselt hingab kuklasse TTÜ, kes mängib esmalt Daugavpilsi ja seejärel Jēkabpilsiga.

Järvamaa üritab punktilisa RTU/Robežsardze matši kõrvalt teenida ka vastasseisust ASK Kuldīgaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles