Kohila kaotas Tartus geimi, kuid võitis mängu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohila Võƒrkpalliklubi mängijad.
Kohila Võƒrkpalliklubi mängijad. Foto: Eero Vabamägi

Naiste Balti liigas olid laupäeval võidukad turniiritabeli kaks paremat naiskonda tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi ja TTÜ/Tradehouse.  Kaotusega leppisid turniiritabeli teise poolde kuuluvad Famila/Võru Võrkpalliklubi ja Tartu Ülikool/Eeden. 

TTÜ/Tradehouse kodusaalis Jelgava naiskonna vastu geimi ei loovutanud, saavutades 3:0 (17, 20, 23) võidu. Reelika Raap tõi võitjatele 15, Erle Püvi 14 ja koguni 11 silmaga plussi jäänud Mari-Liis Graumann 13 punkti. Pallingu vastuvõtul 59%-list täpsust näidanud koduvõistkond realiseeris rünnakuid 42%-liselt. Lätlannade samad näitajad olid vastavalt 51% ja 34%, kirjutas Volley.ee.

Tartu Ülikool/Eeden oli kodupubliku toetusel Kohila Võrkpalliklubist ühes geimis parem, kuid 1:3 (-17, 21, -12, -16) kaotusest võõrustajatel pääsu ei olnud. Kertu Laak panustas võitu üleplatsimängijana 20 (+13) punkti. Eliisa Peit assisteeris 14 ja Kateryna Dudnikova 12 punktiga. Elis Vennola vastas Emajõelinna esinduse poolel 14 ja Ingrid Kiisk 11 punktiga. Kohila võistkonna ülekaal avaldus eelkõige rünnakul, kui 57% üritustest lõppes punktivõiduga. Tartlanande sama näitaja oli 39%. Blokis jäi omakorda punktidega 9-5 peale Tartu naiskond.   

Kahes viimases mängus väljakult võitjana lahkunud Famila/Võru Võrkpalliklubi alustas koduseinte toetusel Läti naiskonna Zeltaleja vastu võimsalt, võites avageimi 25:15 resultaadiga. Seejärel jõuvahekorrad vahetusid ja võrulannad kogusid kolmes järgnevas geimis vastavalt 18, 19 ja 19 punkti. Võru esinduse suurima punktisaagi eest hoolitses Margot Pähn, kelle arvele kanti 15 punkti. Ingris Suvi lisas 12 ja Heleene Hollas 10 silma. Kuigi servi vastuvõtul oli numbritega 42,7%-41,4% täpsem koduvõistkond, ei suudetud rünnakul lõunanaabritest üle olla. Külalised olid nimetatud näitajas paremad protsentidega 45-31.   

Sarnaselt laupäevale mängivad kolm Eesti naiskonda ka pühapäeval lätlannadega, kui TTÜ/Tradehouse võtab koduväljakul vastu VK miLATssi, Tallinna Ülikool Jelgava ja Tartu Ülikool/Eeden Zeltaleja. Tiitlikaitsja Kohila Võrkpalliklubi sõidab Võrru, kus jagab punkte kodupubliku lemmiku Famila/Võru Võrkpalliklubiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles