Eesti lühiraja meistrivõistlustel näitas taset kogu Eesti ujumisparemik

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee.
Martin Allikvee. Foto: SCANPIX

Täna, 19. detsembril Kalev Spa Veekeskuses toimunud Eesti lühiraja meistrivõistluste esimene päev tõi mitmeid rekordiparandusi nii üld- kui noorte ja juunioride arvestuses, päeva ühed parimad tulemused tõid kahtlemata Martin Allikvee, Martin Liivamägi ja Kätlin Sepp.

200m rinnulidistatsidel Garant SK klubi sportlastele sel korral vastaseid polnud, naiste arvestuse ülekaalukas esikoht ja Eesti meistritiitel ajaga 2.26,90 Maria Romanjukile, meeste arvestuses sai kuldmedali ajaga 2.06,84 kaela Martin Allikvee. Kusjuures detsembri alguses toimunud Euroopa lühiraja meistrivõistlustel oli Allikvee aeg 2.09,45. Seega noormehelt väga tubli ajaparandus.

Ka Allikvee ise jääb oma tulemusega rahule. «Tunne oli hea. Treeneritega oleme teinud tugevat tööd ning tunnen, et vorm on hea. Viimane 25 meetrit oli raske, kuid mul on hea meel, et Eesti rekordi lähedane tulemus tuli,» rääkis Allikvee, kes jäi täna kehtivast Eesti rekordist 2.06,43 maha vaid 41 sajandikku. «Järgmise aastanumbri sees tahaks selle rekordi kindlasti enda nimele võtta,» sõnas Allikvee lõpetuseks. Eesti meistrivõistlustel on tal veel üks suurem eesmärk – parandada 100m rinnuliujumises oma isiklikku rekordit, milleks on 58,98.

Põnevat ujumist sai näha ka 200m kompleksujumises, kus esikoha vormistas ajaga 1.55,83 enda nimele Martin Liivamägi. Võrdluseks, EM-il väga tubli ujumise teinud ja Euroopa 11. meheks kerkinud Martin Liivamägi toonane aeg oli 1:56.01. Naiste arvestuses läks 200m kompleksujumise võit ajaga 2.19,58 Margaret Markvardti nimele.

Kindlasti võib tänase tulemusega rahule jääda ka Kätlin Sepp, kes ajaga 1.00,56 purustas enda nimele kuulnud 100m selili Eesti rekordi 1.00,61. 100m selili meeste võidu vormistas oodatult enda nimele Ralf Tribuntsov, kellele tõi Eesti meistritiitli aeg 52,63.

50 m kroolisprindis  näitasid taset Pjotr Degtjarov ja Tess Grossmann. Degtjarjovi aeg 22,07, Grossmannile võit ajaga 25,74.

Uus Eesti rekord püstitati aga meeste 4x100 kombineeritud teateujumises, kui Garant SK ujujad koosseisus Karl Johann Luht, Martin Allikvee, Daniel Zaitsev ja Vladislav Pasurin seadsid varasema 3.34,46 asemel uueks tippmargiks 3.34,40.

50m vabalt paraujumises läks naiste arvestuse esikoht Elisabeth Egelile, meeste arvestuse esikoht aga Kardo Ploomipuu nimele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles