Suusahüpete MK-etapil jõuti mitme ajaloolise saavutuseni

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Engelbergi MK-etapi esikolmik Domen Prevc (vasakult), Peter Prevc ja Noriaki Kasai.
Engelbergi MK-etapi esikolmik Domen Prevc (vasakult), Peter Prevc ja Noriaki Kasai. Foto: SCANPIX

Engelbergis toimuval suusahüpete MK-etapil tehti eile mitmel viisil ajalugu. Võistluse kaks esimest kohta läksid eile Sloveeniasse, kui võidu võitis Peter Prevc ning talle järgnes tema 16-aastane vend Domen Prevc.

Tegemist on esimese korraga, kui MK-sarjas on kaksikvõit läinud vendadele. «Ma ei osanud sellist tulemust oodata. Peter on minu eeskujuks. Ta sunnib mind pingutama ja aitab mul saada paremaks,» rääkis Domen Prevc fis-ski.com’ile.

Kui poodiumi teine aste kuulus 16-aastasele sportlasele, siis kolmandaks tuli 43-aastane jaapanlane Noriaki Kasai. Kasai tulemus on samuti rekordiks, kuna ta on kõige vanem suusahüppaja, kes MK-sarjas poodiumile jõudnud.

Eilne võistlus oli sel hooajal aga esimene MK-etapp, kus esikolmikus ei olnud ühtegi norralast. Parimate norralastena olid Kenneth Gangnes 5. ja Anders Fannemel 6.

MK-sarja üldarvestuses hoiab 464 punktiga esikohta Peter Prevc. Teine on sakslane Severin Freund 359 ja kolmas Gangnes 310 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles