Ilves tegi musta talve valgemaks

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Nordic Focus

Kui Kelly Sildaru imetrikid välja arvata, siis on Eesti talisport olnud sama mustades toonides kui meie maapind jõululaupäeval. Kahevõistleja Kristjan Ilves tõi eile nukrale pildile pisut rõõmsamaid toone ja teenis Austrias Ramsaus peetud MK-etapil elu kõrgeima ehk 24. koha.

19-aastane Ilves oli seitsme MK-punktiga loomulikult igati rahul, aga tunnistas, et kogu Euroopat kummitav lumepuudus teeb tema olukorra raskeks. «Ramsaus lõõmab päike ja sooja on 12 kraadi – selline tunne, nagu käiksid hooaja viimased võistlused. Lund võiks küll tulla, siis oleks korralik jõulumeeleolu vähemalt,» ütles ta pärast võistlust.

Lumi kosutaks hinge, aga eelkõige aitaks see Ilvesel kodumaal treenida. «Tulen jõuludeks Eestisse, aga kui midagi maas pole, siis läheb raskeks. Olime arvestanud, et detsembri lõpus saab siin treeninguid teha, aga mingil hetkel tuleb vist ikkagi Kesk-Euroopa poole vaadata, et vähegi suusatada saaks. Vorm on korralik ja ei tahaks, et see ära kaoks. Kõik oleks lihtne, kui raha oleks piiramatult, aga nii asjad ju ei käi,» vaatas Ilves lähitulevikule pisut nukralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles