Heas hoos Zirk ületas 36 aastat kestnud rekordi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk tegi eile võimsa päeva ja täitis peamise eesmärgi, kui kirjutas enda nimele uue 400 meetri vabaujumise rekordi.
Kregor Zirk tegi eile võimsa päeva ja täitis peamise eesmärgi, kui kirjutas enda nimele uue 400 meetri vabaujumise rekordi. Foto: Raul Mee

UJUMINE. Nädalavahetusel alanud ujumise Eesti meistrivõistlustel püstitati mitu uut Eesti rekordit, kõige tähelepanuväärsema rekordipüstitusega sai hakkama 16-aastane Kregor Zirk, kelle nimel on nüüd 400 meetri vabaltujumise tippmark.

Sel sügisel Inglismaale õppima siirdunud Zirk, kes oli heas hoos alles detsembri keskel toimunud Põhjamaade meistrivõistlustel, jätkas kodustel meistrivõistlustel võimsalt ja sai eile 400 meetri vabaltujumises esikoha ajaga 3.48,34. Selle tulemusega ületas nooru ujuja 36 aastat püsinud rekordi – eelmise Eesti tippmargi 3.49,51 ujus 1980. aastal Ivar Stukolkin.

Zirk oli rekordiga loomulikult igati rahul. «Jess, tehtud!» oli Zirgi sõnul tema esimene mõte pärast võimsat tulemust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles