Pikalt Inglismaa kõrgliigas mänginud väravavaht sai 47-aastaselt infarkti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Srnicek.
Pavel Srnicek. Foto: SCANPIX

Tšehhi väravavaht Pavel Srníček, kes mängis aastaid jalgpalli Inglismaa kõrgliigas, sai pühapäeval Ostravas infarkti ja viidi raskes seisus haiglasse.

Srniceki agendi Steve Wraithi sõnul tegi Srníček kodu lähistel hommikujooksu, kui teda tabas terviserike. «Rääkisin Paveli perekonnaga, kelle sõnul jäi tema süda seisma. Ta on haiglas kriitilises seisus ja endiselt teadvuseta,» vahendab BBC Wraithi sõnu.

Srníček mängis aastatel 1991-98 Newcastle Unitedi ridades, kerkides kiirelt fännide lemmikuks. Hooajal 1992-93 aitas ta Kevin Keegani juhendatud klubil kerkida esiliigast kõrgliigasse, kus võideldi hooajal 1995-96 juba tiitli eest, jäädes sellest siiski napilt ilma. Hiljem kuulus Srníček veel ka Sheffield Wednesday, Portsmouthi ja West Hami ridadesse, naastes 2006. aastal laenulepinguga Newcastle’isse.

Samuti jõudis ta pallida Itaalias Brescias ja Cosenzas ning Portugali klubis Beira-Mar. Tšehhi koondise eest sai ta aastatel 1994-2001 kirja 49 mängu. Viimati töötas Srníček Praha Spartas väravavahtide treenerina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles