Kaidu Meitern: spordist, meditsiinist ja dopingust

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaidu Meitern äsjailmunud raamatu «Ühe maapoisi lugu» esitlusel.
Kaidu Meitern äsjailmunud raamatu «Ühe maapoisi lugu» esitlusel. Foto: Viktor Burkivski

Et sel aastal on Eesti artroskoopia 25. aastapäev, on paslik rääkida kogenud ortopeedi ja spordiarsti doktor Kaidu Meiterniga spordimeditsiini olevikust, minevikust ja tulevikust. Meitern andis hiljuti välja  isikuraamatu «Ühe maapoisi lugu», kus kirjeldab oma lapsepõlve ja sporditeed kümnevõistlejana, aga ka tööd arstina.

Kogenud spordiarsti sõnul aitaks aga dopingivastases võitluses ainult see, kui osa aineid minimaalsetes kogustes ehk mingi kindla piirini ja tingimustel ja arsti järelevalve all vabaks lasta. «Kõige paremad taastumisvahendid on minimaalsetes doosides dopinguained. Aga kuna neid ei tohi võtta, siis peab otsima muid võimalusi, nagu vitamiinid, looduslikud vahendid ja näiteks hemoglobiini tõstvad ained. Kui võtta dopinguaineid aga minimaaldoosides, et raske trenni tõttu langenud hormoonitaset taastada, siis see on teine asi, kui seda kümme kuud aastas pidevalt teha, nagu Saksa DV sportlased vanasti tegid. Sport peab ka arenema ja tulemused lähevad paremaks vaid siis, kui saab rohkem treenida. See eeldab aga kiiremat taastumist,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles