Video ja fotod: Roman Zõbin alistas tugeva brasiillase, kuid tiitel jäi korraldajatele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Moldovas Chisinau Manej Sporta Arenal toimunud järjekordsel King of Kings Grand Prix`etapil võitis Eestit esindanud Roman Zõbin kaalukategoorias kuni 77 kilogrammi brasiillase Rodrigo Ferreira, alistades vastas kolmeraundilises poolfinaalmatšis 3:0. Tund aega hiljem toimunud finaalheitluses läks meie mees vastakuti moldovalase Sergei Morariga ja pidi samas seisus tunnistama tolle üleolekut.

Zõbini matš brasiillase vastu polnud kergete killast, sest Rodrigo Ferreira on tugeva füüsisega ning ajuti võib pealtvaatajale jääda mulje, et löögid talle ei mõju. Esimeses raundis tegid mõlemad mehed tugevaid rünnakuid, brasiillase tugevad käelöögid ja efektsed jalalöögid vahetusid Zõbini toimivate rünnakutega. Meie mehe eeliseks pidasid kommentaatorid terve kehaga töötamist, mistõttu Ferreira ei saanud sageli aru, kust löök tuleb. Raundi lõppedes oli Zõbini nina paraku verine.

Teises raundis jätkusid mõlemapoolsed ägedad rünnakud, kuid meie võitleja suutis vastast kostitada mitme löögiga näkku ja vaheajale minnes oli ka brasiillasel nägu verine. Kolmas raund algas Ferreira verejanuliste löökidega, nõrgem mees Zõbini asemel oleks kommentaatorite arvates murdunud, kuid Eesti võitleja hakkas juba väsinud vastast kostitama üha aktiivsemate löökide pähe. Brasiillane sooritas ühel korral ka efektse salto, lootes Romani jalgadega tabada, kuid jäi ise põrandale.

Matši lõppedes pidas Zõbini löökidest üsnagi räbalasse seisu jõudnud Rodrigo Ferreira ilmselgelt ennast võidumeheks, kuid kohtunik tõstis hoopis Eesti võitleja käe.

Finaalmatšis kohtus Zõbin moldovalase Sergei Morariga, kes oli esimeses poolfinaalheitluses alistanud hollandlase Michel Landvreugdi seisuga 3:0. Meie mehe puhul andis väsimus tunda, kuid ta pidas vastu ning lõppseisuks kujunes siiski kohaliku mehe üleolek 3:0. Seega kannab tiitlit King of Kings Welterweight Champion 2015 kaalukategoorias kuni 77 kilogrammi Sergei Morari.

Tiitlimatš kaalus kuni 85 kilogrammi toimus kahe naabri, moldovalase Constantin Tutu ja ukrainlase Igor Ljapini vahel ning tiitli vääriliseks osutus Tutu. Esimese superfight'i kahe naise, Anastasia Kulinichi ja Nadejda Cantsiri vahel võitis viimane punktiseisuga 2:1. Tähelepanuväärne on see, et Manej Sporta Arenal peetud 14 matšist saavutasid kümnes võidu Moldova võitlejad.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles