Epp Mäe: kui oleksin Eestisse jäänud, poleks minust midagi saanud

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe
Epp Mäe Foto: Tairo Lutter

Eile sai sisuliselt selgeks, et Eesti aasta naissportlase tiitli viib 27. detsembril koju Lääne-Virumaalt Tudu alevikust pärit maadleja Epp Mäe. Ajakirjanike hääletuses edestas septembrikuine MM-pronks konkurente suure edumaaga ja alaliitude toetuse peale võib mürki võtta. Et Mäe eeldatav suurim konkurent Kelly Sildaru sai ajakirjanikelt neljanda koha punktid, ei päästaks vigursuusatajat ka rahva armastus. 23-aastase Mäe hooaeg oli stabiilne ja saavutusterohke: isegi kui MMi 3. kohale aitas kaasa hea loosiõnn, tõestas ta teistel turniiridel, et võib raskekaalus võita keda tahes.

Noorusest hoolimata oli Mäe kaks aastat tagasi kriisis. Eestis ei olnud treeningupartnereid ega saanud edasi liikuda. Mäe selgitas Postimehele oma mõtteid nukrast olukorrast väljatulemisest, meestega treenimisest, miks ta ei julgenud noorena tippsportlase karjäärist unistadagi, Soomes hakkama saamisest ja paljust muust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles