Uuenenud vormel-1 meeskond jagas mitut head uudist korraga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cyril Abiteboul.
Cyril Abiteboul. Foto: SCANPIX

Renault andis teada, et on viimaks viinud ametlikult lõpule Lotuse vormel-1 võistkonna omandamise, makstes ära kõik Lotuse võlad.

Tehing sai lõpliku kinnituse esmaspäeval Londoni ülemkohtus. Renault teavitas avalikkust Lotuse omandamisest juba detsembri alguses, kuid 7. detsembril pidid osapooled taas kohtunikule aru andma, kuna viimane soovis kindel olla, et leping on vettpidav. Lotus, kes võlgnes Suurbritannia maksuametile 2,7 miljonit naela, oli palunud 14 päeva pikkust võla ajatamist, et Renault’ga kõik lahtised otsad kokku tõmmata ja tasuda kõik võlad, sealhulgas maksuametile.

Lotuse tegevjuht Matthew Carter kinnitas väljaandele Autosport, et see on nüüd tehtud. «Kõik protsessid on lõpule viidud, kõik võlausaldajad on oma raha saanud. Täna tegime vaid otsustavasse kasti linnukese,» sõnas Carter.

Praegu on tiimi juhatuse esimees Jerome Stoll ja tiimijuht Cyril Abiteboul. Viimane töötas aastatel 2007-2012 Renault’ tiimis, liitus siis Caterhamiga ja täitis seal 2012. aasta novembrist kuni 2014. aasta juulini tiimijuhi kohuseid. Tiimi lõplik täisnimi, struktuur, koostööpartnerid ja muud üksikasjad avalikustatakse veebruaris Pariisis peetaval esitlusel.

Teise positiivse asjana kinnitas Abiteboul, et auto ehitamine ei ole jäänud paberimajanduse tõttu venima. «Tehniline meeskond teeb head tööd ning oleme kindlad, et 2016. aasta auto saab veebruari lõpus Barcelonas toimuvateks testideks valmis,» sõnas Abiteboul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles