Austerlanna rabav paljastus: Pistorius flirtis minuga mõrvaprotsessi ajal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Saksamaa väljaanne Bild avaldas ootamatu loo austerlannast, kellega oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmises süüdi mõistetud jooksja Oscar Pistorius kohtuprotsessi ajal tekstisõnumite teel mitu kuud flirtis.

Pistorius ei avaldanud seejuures oma isikut, väites, et on mees nimega Liam. Jooksja vahetas naisega, kelle täisnime Bild ei avalikusta, öeldes vaid, et ta on 30-aastane Nina F., tuhandeid tekstisõnumeid. Nina lausus Bildile, et armus mehesse internetis ning nad flirtisid mitu kuud Instagrami ja WhatsAppi sotsiaalmeediarakenduste kaudu. Naise sõnul teatas «Liam» talle isegi, et soovib temaga abielluda.

Paarike saatis teineteisele kümneid fotosid ning rääkis päevas tunde. Ent alati, kui naine pakkus, et sõidab meest vaatama, vahetas too teemat. Väidetavalt kasutas Pistorius ettemaksuga kõnekaarte ja vahetas korduvalt telefoninumbrit. Eelmise aasta 14. oktoobril ehk kümme päeva enne seda, kui kohus mõistis Pistoriuse süüdi Reeva Steenkampi tapmises, saatis mees naisele sõnumi, kus küsis: «Kas sa ei tea, kes ma olen?»

Bild trükkis ära sellele järgnenud sõnumitevahetuse, mis nägi välja seesugune:

Pistorius: «Kui ütlen sulle, kes ma tegelikult olen, ei räägi sa minuga enam iial.»

Nina: «Ma tahan teada. KOHE.»

Pistorius: «Kas sa ei tea, kes ma olen?»

Nina: «??»

Pistorius: «Oscar.»

Naine kirjutas vastu: «Ahah, seeeeeelge. Ja nüüd käi p*rse.»

Kuid mees saatis talle jätkuvalt fotosid ja helistas kaks korda päevas. Naises tärkasid mehe vastu taas tunded. Too kutsus teda «oma tüdrukuks», naine vastas «oma poisiga» ja nad hakkasid plaanima elu pärast kohtuprotsessi.

9. oktoobril kirjutas Pistorius WhatsAppis: «Kallis… ma tahan sinuga abielluda… veeta elu koos sinuga… igavesti… kas oled valmis koos minuga elama?»

Kaks päeva hiljem vastas Nina: «Võin kas või täna lennukisse istuda. Pean sind kohe nägema.»

Pistorius kirjutas: «See tähendab mulle niii palju. Aga kui aus olla, kohtuksin sinuga parem pärast protsessi lõppu.»

21. oktoobril, kui kohus mõistis Pistoriuse viieks aastaks vangi, helises Austrias naise mobiiltelefon ja teises otsas oli nuttev Pistorius. Mees teatas, et ei suuda naist ära oodata, ning lõpetas temaga suhtlemise. Kui Pistorius tänavu oktoobris vanglast vabastati, saatis ta Ninale väidetavalt vanal numbril tekstisõnumi, ent ei saanud vastust. Nina lendas Pretoriasse, kus Pistoriust koduarestis hoiti, ent valvurid ei lubanud tal meest näha. Nii jättis ta mehele kirja, kus palus ühendust võtta. Nina väitel ei saanud ta vastust.

Bild võttis ühendust ka Pistoriuse kõneisikuga, et loole kinnitust küsida, kuid sai vastuseks, et kautsjonitingimustest tulenevalt ei tohi jooksja ajakirjanikega suhelda. Siiski lisas pressiesindaja: «Oscaril pole ettemakstud kõneajaga telefoni, nii et see väidetav jutt pole loogiline.»

Esialgu Steenkampi tahtmatus tapmises süüdi mõistetud Pistoriuse kohtuprotsessi üritatakse pöörata tahtlikuks tapmiseks ehk mõrvaks. Kohus koguneb taas 18. aprillil, seni on jooksja kautsjoni vastu koduarestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles