Kelly Sildaru – õpilane, tippsportlane või mõlemat?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru esmaspäeval Peetris asuvas elamusspordikeskuses SPOT of Tallinn trikke harjutamas.
Kelly Sildaru esmaspäeval Peetris asuvas elamusspordikeskuses SPOT of Tallinn trikke harjutamas. Foto: Liis Treimann

Kelly Sildaru on alati olnud mitmes mõttes eriline sportlane. Praeguseks 13-aastase vigursuusataja sponsorite seas on juba aastaid olnud tuntud rahvusvahelised firmad eesotsas Red Bulliga. Facebookis on tal ligi 30 000 fänni ja sellega on ta üldse kõige populaarsem Maarjamaa sportlane. Poolteist nädalat tagasi Dew Touril pargisõidu võistluse võitmisega karjääri kõige kaalukama saavutuseni jõundud Sildarut ootab jaanuaris ees veelgi suurem võistlusareen, kus seni on osalenud vaid üks eestlane.

Jaanuari lõpus USAs Aspenis maailma suurimal ekstreemspordivõistlusel X-mängudel starti asuv Tallinna saksa gümnaasiumi õpilane tunnistab, et kõige selle juures ta end päris tippsportlasena siiski ei tunne. «Pigem olen ikka nagu õpilane või isegi äkki mõlemat. Päris profina end veel siiski ei tunne.»

Esmalt oli mägedes suusatamas käimine rohkem pere ühine lõbus ettevõtmine ja tagantjärgi on raske hinnata, millal sõideti lumiseid mäetippe vallutama vaid sportlikke aspekte silmas pidades. «Pikalt olid sellised nädalased väljasõidud lihtsalt ühised lõbusad tegemised. Kui Kelly oli 9-10-aastane, siis hakkasid ehk tekkima sportlikus mõttes laagrid,» tunnistas enda kahe lapse treenerist isa Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles