Toyota otsib tühjalt ralliturult kogenud pilooti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2017. aastal osaleb ralli WRC-sarjas taas Toyota tehasetiim
2017. aastal osaleb ralli WRC-sarjas taas Toyota tehasetiim Foto: SCANPIX

Toyota plaanib 2017. aastal taas ralli MM-sarjaga liituda, kuid meeskonna juht Tommi Mäkinen tunnistas, et tal on selleks ajaks väga keeruline tipp-pilooti palgata. Mäkinen pani suured lootused Kris Meeke’i peale, kuid britt otsustas siiski Citroeni kasuks.

Praeguse seisuga on Toyota vaateväljas vaid kaks tippsõitjat: Thierry Neuville ja Mads Östberg. Kogu ülejäänud seltskond omab juba 2017. aastaks lepingut. Võimalik, et Toyota naaseb MM-karusselli ka noorema põlvkonna pilootidega, kuid ideaalseks stsenaariumiks Mäkinen seda ei pea.

«Tõsi on, et meil pole palju võimalusi. Neuville võib olla ainus tippsõitja, kes praegu ilma lepinguta jääb. Peame väga hoolikalt ringi vaatama,» rääkis neljakordne maailmameister Mäkinen autosport.com-ile. «Meil on kogenud mehi vaja, kuid samal ajal tahame keskenduda tulevikule.»

Praegu on Toyotaga käed löönud 21-aastane Daiki Arai ja 22-aastane Norihiko Katsuta.

Viimati tegi Toyota WRC-sarjas kaasa 1999. aastal. Uut Yarist hakati testima eelmisel aastal ja testimisega jätkatakse ka järgmisel hooajal. Mäkinen lootis, et saab kogu järgmise aasta jooksul kasutada Meeke’i kogemusi, kuid britt sõlmis siiski lepingu Citroeniga. Järgmisel hooajal vaheaastat pidav Prantsusmaa autotootja pakkus mehele võimalust ka paaril rallil kaasa teha. 2017. aastal tulev Citroen välja uue autoga, millega loodetakse Volkswageni võim murda.

«Rallimehena saan ma tema otsusest täielikult aru,» tunnistas Mäkinen, kes lööb ka ise agaralt uue Yarise testimistel kaasa. Teda aitavad kaasmaalased Mikko Hirvonen ja Juho Hänninen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles