O’Sullivan tegi konkurendile ootamatu komplimendi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ronnie O’Sullivan ja Mark Selby
Ronnie O’Sullivan ja Mark Selby Foto: SCANPIX

Viiekordne snuukri maailmameister Ronnie O'Sullivan arutles Eurospordis avaldatud blogipostituses selle üle, kui raske on tema alal domineerida. Ta tunnistas, et pea kõik mängijad peavad turniiri võitmiseks olema maksimaalses vormis. Vaid Mark Selby olevat mees, kes on võimeline võitma ka siis, kui ei suuda oma parimat snuukrit mängida.

O’Sullivan pole viimasel ajal kuidagi vormi leidnud ja britt tunnistas, et mõtles tänavu kevadel ka üsna mustale stsenaariumile. Ometi jõudis ta siiski järeldusele, et suudab mängu endiselt nautida ja praegu teeb ta kõik endast oleneva, et konkurentidele taas koht kätte näidata.

«Mu mäng pole lihtsalt piisavalt hea, et domineerida viisil, nagu tegin seda varem. Olen lihtsalt liiga palju kaotanud, et teistmoodi arvamust omada. Seepärast olen ka tõrges sellel hooajal suurtel turniiridel osalema,» selgitas snuukri elav legend.

O’Sullivani sõnul on tal väga raske kõrvalt vaadata, kuidas teised tipud turniiridel osalevad ja võite nopivad. «Neil Robertson, Judd Trump, Mark Selby, Shaun Murphy, Ding Junhui, Mark Allen, Kyren Wilson, John Higgins ja Stephen Maguire... See nimekiri läheb veel edasi, vabandust, kui kellegi välja jätsin. See on hirmutav. Võitmiseks peab olema elu vormis.»

Tavaliselt üsna suuure egoistina tuntust kogunud O’Sullivan tõi siinkohal esile oma kange konkurendi Selby, kes ülejäänud seltskonnast eristub. «Selby on ainus mees, kes suudab võita ka siis, kui ei näita oma parimat mängu. Kõik teised peavad tundma end väga hästi, vastasel juhul jääb laeks veerand- või poolfinaal.»

Oma lähiaja plaanidest rääkides jäi O’Sullivan kidakeelseks. «Järgmise paari kuu jooksul püüan paaril võistlusel osaleda. Ma ei tea veel millistel võistlustel, kuid need on sellised, kus mängimist olen alati nautinud.»

12. jaanuaril alustab O’Sullivan Mastersi turniiri ja läheb avaringis vastamisi kahekordse maailmameistri Mark Williamsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles