Kallaste: oleks tore Nõmme Kaljus karjäär lõpetada

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken Kallaste Nõmme Kalju särgis
Ken Kallaste Nõmme Kalju särgis Foto: Toomas Huik

Eesti jalgpallikoondise vasakkäär Ken Kallaste sõlmis täna lepingu Poola kõrgliigas mängiva Zabrze Gorniku meeskonnaga. Alates 2010. aastast Nõmme Kaljut esindanud Flora süsteemi kasvandik tunnistas klubi kodulehele antud intervjuus, et loodab karjääri lõpus Nõmmele tagasi tulla. 

Eesti meistriliigas kais Kallaste Kalju särgis väljakul kokku 213 mängus ja lõi 16 väravat. Selle ajaga tõusis ta Eesti liiga üheks kõrgemalt hinnatud mängijaks, teenides kutse ka Eesti koondisesse, kus ta hetkel regulaarne algkoosseisumees on.

«Jään igatsema fänne, meeskonda ja klubi, kes on olnud mulle kui pere ning ilma nende abita poleks ma seal, kus ma hetkel olen,» rääkis kuus hooaega Kaljus mänginud raudmees Kalju kodulehele.

«Kui Kaljuga liitusin, oli näha klubi ambitsioone ja tahtmist midagi saavutada ning ma soovisin klubiga ühes paadis olla. Tasa ja targu arenesid nii klubi kui ka mina üheskoos. Kauaoodatud suur saavutus Eesti meistritiitli näol saigi saavutatud aastal 2012 ning mul on selle üle äärmiselt hea meel.»

Kas Kallastet võib veel kunagi Nõmme Kalju särgis näha? «Loodan küll. Olen ikkagi selle 6 aastaga kaljukaks saanud, oleks tore selles klubis karjäär lõpetada,» vastas ta.

Kallastel oli võimalik liituda ka Soome tippklubi HJKga, kuid eestlane valis Poola klubi pakkumise. Ta sõlmis Gornikuga 1,5 aasta pikkuse lepingu, mida on on võimalik poolte soovil aasta võrra pikendada. 27-aastase mängumehe jaoks on esimese klubiga väljaspool Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles