Alar Seim MMi võitja põrumisest: minu jaoks ei olnud üllatav

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houstoni MMi üliraskekaalu poodiumil seisid Laša Talakhadze (vasakult), Aleksei Lovtšev ja Mart Seim.
Houstoni MMi üliraskekaalu poodiumil seisid Laša Talakhadze (vasakult), Aleksei Lovtšev ja Mart Seim. Foto: SCANPIX

Täna jõudis avalikkuse ette teade, et Houstoni tõstmise MMil üliraskekaalus kuldmedali võitnud venelane Aleksei Lovtšev on andnud positiivse dopinguproovi. Venelase A-proov näitas kasvuhormooni tarvitamist. Kui positiivseks osutub ka Lovtševi B-proov, siis tõuseb Mart Seim kokkuvõttes hõbemedalile ning tõukamises kuldmedalile.

«Venelaste käitumine oli sel korral tavapärasest erinev. Nad tulid MMile kohale vaid kaks päeva enne võistlust. Praegust uudist seostan ma hiljutise Moskvas asunud labori sulgemisega,» sõnas Mart Seimi treenerist isa Alar Seim Postimehele. «Isegi kuulsin uudist alles äsja, kui Mart mulle helistas. Kuuldavasti on positiivseks osutunud A-proov.»

Tänavusel MMil võeti uriiniproovi kõrval ka vereproove ning tõenäoliselt võiski see Lovtševile saatuslikuks saada. «Eelmisel MMil ei tehtud vereanalüüsi. Ise olen nii palju kuulnud, et seda tehti just kasvuhormooni avastamiseks,» sõnas Alar Seim.

«Kokkuvõttes ei ole uudis eriti üllatav. Minu jaoks oli kogu venelaste kergejõustikuga toimunud värk positiivne signaal,» lisas ta. «Loodetavasti saadakse niimoodi kogu süsteem korda.»

Lovtšev võitis Houstoni MMil üliraskekaalus maailmarekordit tähistava 475 kg, ka tõukamise tulemus 264 kg oli maailmarekord.

Vaata MMil dopinguga põrunud sportlaste nimekirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles