Galerii: FIFA endine asepresident anti kodumaa võimudele välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Jalgpalli Liidu (FIFA) endine asepresident Eugenio Figueredo, keda süüdistatakse ulatuslikus korruptsioonis, anti kodumaa võimudele välja.

BBC teatel nõustus Figueredo, kes pidas kunagi ka Lõuna-Ameerika Jalgpalli Liidu (Conmeboli) asepresidendi ametit, kodumaa Uruguay võimudele aru andma. 83-aastane Figueredo oli üks seitsmest tippjalgpalliametnikust, kes vahistati mais Šveitsis USA võimude nõudmisel. Sestpeale on ta võidelnud USA-le väljaandmise vastu. Kokku esitasid ameeriklased lõppeva aasta jooksul korruptsioonisüüdistuse 14 kõrgele jalgpalliametnikule ja spordiagendile.

Figueredole pannakse süüks miljonitesse dollaritesse ulatuva altkäemaksu vastuvõtmist. Tasu oli seotud Lõuna-Ameerika meistrivõistluste ehk Copa America korraldamisega. Uruguay prokuröri Juan Gomezi sõnul ootab Figueredot süüdistus väljapressimises ja rahapesus, teatab AFP. Šveitslased said tema osas väljaandmispalve nii USA kui ka Uruguay võimudelt.

Kevadel puhkenud skandaal on FIFA juhtkonda korralikult rappinud. Sel nädalal said alaliidu eetikakomisjonilt kaheksa-aastase jalgpallis tegutsemise keelu nii pikaaegne FIFA president Sepp Blatter kui ka tema järeltulijaks peetud UEFA president Michel Platini. FBI väitel võtsid kõik süüdistatavad kokku 150 miljoni dollari ulatuses altkäemaksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles