Jalgpalliliidus alustas tööd kehalise ettevalmistuse treener

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilo Rihvk
Ilo Rihvk Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti Jalgpalli Liidus alustas tööd kehalise ettevalmistuse treener Ilo Rihvk, kelle ülesandeks on tegeleda klubide treenerite teadmiste parandamisega füüsilise ettevalmistuse alal ning jälgida noortekoondiste kandidaatide füüsilist ettevalmistust.

Rihvk on töötanud nii Eestis kui ka Inglismaa personaaltreenerina. 2005. aastal siirdus ta Inglismaale Hulli ülikooli, kus õppis spordivigastuste rehabilitatsiooni erialal. Inglismaal olles läbis Rihvk ka NASM personaaltreenerite koolituse ning sai rahvusvahelise personaaltreeneri litsentsi.

2008. aastal Eestisse naastes asus ta tööle Eesti jalgpallikoondise ja FC Flora füsioterapeudina. Lisaks vigastatutega tegelemisele juhendas Rihvk FC Floras ka üldfüüsilisi treeninguid ja koostas kehalise ettevalmistuse programme. Jalgpalluritele kõrval on ta aidanud vigastustest taastuda ja paremasse füüsilisse vormi jõuda ka teiste alade sportlastel, kes kõik kuuluvad Eesti noorte või täiskasvanute paremikku.

Uues ametis on Rihvki peamisteks ülesanneteks on Eesti klubide ja klubitreenerite teadmiste parandamine füüsilise ettevalmistuse alal eesmärgiga tõsta klubide taset läbi mängijate füüsilise suutlikkuse tõusu ja kehaliste eelduste maksimaalse ärakasutamise (lihastasakaal, koordinatsioon, vastupidavus, kiirus, jõud jne), samuti klubide treenerite nõustamine mängijate füüsilise suutlikkuse testimise, vigastuste ennetamise ja füüsilise ettevalmistuse treeningplaanide koostamisel.

Lisaks on olulisel kohal noortekoondiste kandidaatide füüsilise suutlikkuse kindlaks tegemine ja suurendamine ning kehaliste eelduste maksimaalne ärakasutamine, vigastuste ennetamine ja vigastuste järgne vormi jõudmine, mängijatele vajadusel individuaalprogrammide koostamine ning noortekoondiste juhendajate nõustamine treeningprotsessis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles