NBA peksupoiss saatis eelmise hooaja parima skooritegija klubist minema

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Wroten (vasakul).
Tony Wroten (vasakul). Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA jätakb omapäraseid tegusid ülekaalukalt kehvim meeskond Philadelphia 76ers, kes on saanud seni vaid ühe võidu ja tervelt 30 kaotust. Pühade puhul tehti ebameeldiv «kingitus» Tony Wrotenile, kellega lõpetati leping.

Eelmisel hooajal lõi Wroten enne vigastada saamist kaasa 30 põhihooaja mängus ning viskas seal keskmiselt 16,9 punkti, olles sellega meeskonnasiseses korviküttide tabelis esikohal. Veebileht Bleacher Report süvenes aga sellesse, mis on numbrite taga, ja leidis, et Wroteni teenetest vabanemine on tegelikult loogilisem otsus kui esmapilgul paistab.

22-aastane tagamees, kes mängib NBAs neljandat hooaega, vabastas meeskonna nimekirjas koha New Orleans Pelicansist hangitud Ish Smithile. Pärast eelmise hooaja lõpetanud põlvesidemete osalist rebendit jõudis Wroten tänavu pidada Sixersi eest kaheksa mängu, kus viskas keskmiselt 8,4 punkti ja andis 2,5 korvisöötu, ent tegi ka 3,6 pallikaotust. Pilk statistikatabelisse näitab, et Wroteni nimele koguneski sel hooajal rohkem pallikaotusi kui tabavaid viskeid!

Ka eelmisel hooajal «hiilgas» Wroten pallikaotustega, tehes neid mängus keskmiselt 3,8 tükki. Seejuures polnud tema visketabavus kiita, sest mehe väljakult tehtud visete protsent oli kesine 40,3 ning kaugvisete protsent 26,1. Nagu näitab statistika, kippus Wroten ka tänavu võtma enda peale viskeid pigem korvist eemal, ehkki tabas üheksast keskpositsiooniviskest vaid ühe ja 17 kaugviskest kõigest kolm. Palju paremini ei saanud mees hakkama ka korvi all, realiseerides läbimurde korviks vaid 31,4 protsendil juhtudest.

Wrotenist vabanemine on järg Sixersi viimase paari nädala käikudele, millega üritatakse parandada meeskonna ründemängu. Enne pühi palgati abitreeneri ametisse ülikogenud Mike D’Antoni, kelle käe all mängis Phoenix Suns 2000ndate aastate alguses väga kiiret ja ründavat korvpalli, mis tõi D’Antonile 2005. aastal ka NBA hooaja parima peatreeneri tiitli.

Hetkel on aga fakt siiski see, et Sixers on NBAs sel hooajal visanud keskmiselt 91,4 punkti, mis on ülekaalukalt viimane näitaja.

Kuna eelmise hooaja põhiturniiril kaotati samuti viimased kümme mängu, püstitas hooaega 18 järjestikuse lüüasaamisega alustanud klubi NBA ajaloo uue rekordi, nihutades järjestikuste kaotuste piiri 28 mängu peale. Ehkki seejärel oldi 1. detsembril üle Los Angeles Lakersist, liigub Sixers samas vaimus jätkates juba uue rekordi suunas, kuna praeguseks on neil taas koos juba 12 järjestikust kaotust. Klubi juhid ei ole teinud saladust, et neil ongi plaanis hooaeg võimalikult kehval kohal lõpetada, sest vastavalt NBA reeglitele annab see võimaluse tulevases noormängijate draft’is enne teisi valikuid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles