Segadus Lovtševi proovi osas: minister räägib ühte, alaliidu president teist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev tähistab Houstonis maailmarekordit ja MM-kulda.
Aleksei Lovtšev tähistab Houstonis maailmarekordit ja MM-kulda. Foto: SCANPIX

Venemaa tõsteliidu president Sergei Sõrtsov väitis väljaandele R-Sport, et MMil positiivse dopinguproovi andnud kullavõitja ja maailmarekordimees Aleksei Lovtšev pole talle süüks pandavat keelatud ainet tarvitanud.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko teatas pärast uudise avalikukstulekut, et Lovtševil oli põlvevigastuse ravimisel vajalike ravimite kasutamiseks eriluba. Sõrtsovi sõnul ei ole see jutt aga päris täpne, vahendab Sport Ekspress.

Vastavalt eile avalikustatud uudisele sisaldas Lovtševi A-proov ipamorelini nimelist ainet. «Midagi sellist pole Lovtšev elu jooksul näinud ega isegi nuusutanud. Muud mul öelda polegi,» lausus Sõrtsov. «Põlvevigastuse ravimiseks kasutas ta valuvaigistavaid süste ja valuvaigisteid, mille jaoks oli hangitud eriluba,» täpsustas alaliidu president.

Lisaks B-proovi avamist nõudvale Lovtševile jäid Venemaa tõstesportlastest MMil dopinguga vahele veel Olga Zubova, kelle organismist leiti metenolooni, ning Aleksei Kosov ja Olga Afanasjeva, kes patustasid dehüdroklorometüültestosterooniga. Kui Lovtšev kuldmedalist ilma jääb, kerkib Mart Seim raskekaalus pronksilt hõbemedalile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles