Schlierenzaueril avaneb taas võimalus teha suusahüppeajalugu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Schlierenzauer.
Gregor Schlierenzauer. Foto: SCANPIX

Austerlasel Gregor Schlierenzaueril on võimalik teha 28. detsembril algaval suusahüpete nelja hüppemäe turneel ajalugu, kui tal õnnestub mõni osavõistlus võita.

Schlierenzauer on karjääri jooksul võitnud turneel üheksa osavõistlust ning on rekordi kordamisest vaid ühe võidu kaugusel. Kümme võitu on kirjas sakslasel Jens Weissflogil ja norralasel Björn Wikolal. Sarnaselt austerlasele on üheksa korda võidutsenud ka Janne Ahonen, kuid tänavu ei mahtunud vigastusest taastuv vanameister Soome koondisesse.

Turnee üldvõidu on Schlierenzauer saanud kahel korral, võidutsedes nii 2012. kui ka 2013. aastal. Mõlemal puhul võitis ta kaks osavõistlust. Viimati oli Schlierenzauer parim 2013. aastal Bischofshofenis, kahel järgmisel aastal pole ta aga poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud. MK-sarjas sai Schlierenzauer viimati Lillehammeris 14. ja 20. koha ning võttis seejärel aja maha ja jättis Nižni Nagilis toimunud etapile sõitmata, et aastalõpuvõistluseks paremini valmistuda. Austerlane on 53 võiduga MK-sarja kõigi aegade rekordimees.

Viimasel seitsmel aastal on nelja hüppemäe turnee olnud austerlaste pärusmaa, kui lisaks Schlierenzauerile on üldvõidu võtnud veel Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler, Thomas Morgenstern, Thomas Diethart ja Stefan Kraft. Viimase mitteausterlasena võitis 2008. aastal Ahonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles