Venemaa jalgpallisõpradele hakatakse Putini käsul staadionitel õlut müüma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa jalgpallifännid.
Venemaa jalgpallifännid. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin on andnud valitsusele korralduse hakata spordiüritustel pealtvaatajatele taas õlut müüma, et rohkem sponsoreid ligi tõmmata. Vastava seadusemuudatuse leiab Venemaa valitsuse ametlikult veebileheküljelt.

2018. aastal korraldab Venemaa esmakordselt jalgpalli MM-finaalturniiri ning selle tarbeks on vaja tulusid kasvatada. «Tuleb tegeleda küsimustega, mis on seotud õlle müügi ja tarbimisega spordiobjektidel ametlike spordiürituste ajal, et tõmmata ligi sponsoreid ja suurendada jalgpalliklubide tulusid (säilitades seejuures staadionitel mugavad vaatamistingimused kõikidele vaatajagruppidele),» seisab korralduses.

Käsu täitmise eest vastutab Venemaa spordiminister Vitali Mutko ning plaan peab valmis saama juba 2016. aasta 30. märtsiks. Praegu on Venemaa staadionitel keelatud nii õlle müük kui ka reklaamimine. Samas on MMi korraldava FIFA suursponsorite seas mitu õlletootjat.

«Inimene peaks oma piiri tunnetama – kui ta on ära joonud kolm liitrit, on aega maha rahuneda ja lõpetada,» on Putin varem fännidele alkoholi mõistliku tarbimise kohta õpetussõnu jaganud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles