Jabur võimalus: Mourinho juhendab Manchester Unitedit, aga saab palka Chelseast?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Briti väljaande The Telegraph kinnitusel on õhus võimalus, mis tundub esmapilgul sisult täiesti jabur – kui Jose Mourinhost peaks saama selle hooaja jooksul Manchester Unitedi peatreener, võib talle hakata osaliselt palka maksma endine tööandja Chelsea.

Erakordselt kehva hooaja alguse järel Chelseast vallandatud Mourinho sõlmis suvel Chelseaga uue lepingu, mis nägi tema aastapalgaks ette umbes 10 miljonit naela. Kui ta peaks siirduma Old Traffordile ja hakkama asendama Louis van Gaali, kelle tool samuti nirude tulemuste pärast kõvasti kõigub, peaks ta ilmselt leppima madalama töötasuga.

Telegraphi kinnitusel on Mourinho lepingus Chelseaga aga paar huvitavat punkti. Esiteks maksab Chelsea portugallasele vallandamise korral seni, kuni ta on leidnud uue töökoha. Samuti peab Chelsea kinni maksma võimaliku palgavahe, kui Mourinho asub uude ametisse selle hooaja jooksul. Mourinho ja Chelsea ise on keeldunud lepingu üksikasju kommenteerimast.

Chelsea fännid ei soovinud tulemustest hoolimata Mourinho lahkumist ning eelmisel nädalavahetusel peetud võidumängus Sunderlandi vastu anti seda tribüünidelt ka väga selgesti mõista. Portugallase siirdumine Unitedisse oleks neile igas mõttes valus hoop, kuid reaalsem on variant, et Mourinho naaseb Madridi Reali, kus ei olda rahul Rafael Benitezi tööga. Hispaania meedia väitel pole sugugi võimatu, et Benitez vallandatakse juba enne järgmist kodumängu, mis toimub 30. jaanuaril Real Sociedadiga. Hispaania liigas on praegu talvepaus ja mängudega jätkatakse alles paari nädala pärast, mis annab klubi presidendile Florentino Perezile võimaluse soovi korral Mourinhoga läbirääkimisi pidada.

Tiitlikaitsja Chelsea on sel hooajal saanud Inglismaa kõrgliigas 17 mängust viie võidu ja kolme viigi kõrvale juba üheksa kaotust ning on liigatabelis 15. kohal, jäädes Meistrite liigasse viivast neljandast kohast maha 11 punktiga. Hooaja lõpuni juhendab neid Guus Hiddink, kes on esmakordselt ametis homses mängus Watfordiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles