Vene spordiminister: meie ei leiutanud dopingut, teame kõik, kust kohast see tuli

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitaly Mutko.
Vitaly Mutko. Foto: Pavel Golovkin/AP

Venemaa spordi maine on viimasel ajal lahvatanud dopinguskandaalide tõttu madalseisus. Järjekordne hoop oli tõstmise MMil meeste üliraskekaalus kulla võitnud Aleksei Lovtševi keelatud ainega vahelejäämine, mille tulemusena tõuseb Mart Seim suure tõenäosusega pronksilt hõbedale.

Vene spordiminister Vitali Mutko ütles kohalikule spordikanalile Matš TV antud aastalõpuintervjuus, et hoolimata pidevatest skandaalidest pole sealse spordi olukord kuigi hull.

«Pole vaja dopinguprobleemi üledramatiseerida. See ei ole Venemaa probleem, vaid kogu maailma oma. Doping pole meie leiutis, teame kõik, kuskohast see tuli. Tegime kõik, et dopingu vastu võidelda,» vihjas Mutko.

Tema hinnangul tuleb alaliitudel sportlasi rohkem kontrollida. «Tõstjad läksid MMile puhastena, kontrollisime neid, aga on keeruline öelda, mida nad seal kohapeal tegid,» oli Mutko nõutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles