Hobust edestanud Stephen Curry pärjati austusväärse tiitliga

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Curry.
Stephen Curry. Foto: SCANPIX

Uudisteagentuur AP valis lõppeva aasta maailma parimaks meessportlaseks korvpalliliiga NBA superstaari Stephen Curry, kes edestas hääletuses golfimängijat Jordan Spiethi ja võidusõiduhobust American Pharoah'd. Naistest valiti parimaks tennisist Serena Williams.

27-aastane Curry tunnistati kevadel NBA 2014/2015 põhihooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks, juunis aitas ta Golden State Warriorsil tulla NBA meistriks. Käesolevat hooaega on nii Curry kui Warriors alustanud veelgi võimsamalt: Curry on keskmiselt visanud 30,8 punkti ja liigub uue kaugvisete rekordi suunas ning Warriorsil on 28 võidu kõrvale ette näidata vaid üks kaotus.

Curry on alles neljas korvpallur, kes on AP auhinna võitnud. Varasemalt on sellega hakkama saanud Larry Bird, Michael Jordan ja LeBron James.

Et hääletusel osalevad USA ajakirjanikud, on teiste maade esindajatel äärmiselt raske võitjaks tulla. Mõned erandid siiski on, näiteks on meestest esile tõstetud Kanada hokimängija Wayne Gretzky, Rootsi poksija Ingemar Johannson ja naistest Rumeenia riistvõimleja Nadia Comaneci ning tennisistid Steffi Graf (Saksamaa) ja Martina Hingis (Šveits).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles