Endine Venemaa antidopingujuht avaldas hirmutava statistika

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa antidopinguagentuuri kontor Moskvas.
Venemaa antidopinguagentuuri kontor Moskvas. Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Venemaa antidopinguagentuuri (RUSADA) endine juht Ramil Habriev ütles Vene portaalie R-Sport, et koguni 40 protsenti Venemaa dopingujuhtumitest pärineb noortespordist ja seega on riigi dopinguprobleem veelgi raskemini lahendatav kui võiks arvata.
 

«Venemaa dopinguprobleem on tõsine ja seda ei saa maha vaikida. Meie uuringute tulemused näitavad, et Venemaal on võrreldes teiste riikidega kõige rohkem rikkumisi antidopingureeglite vastu. On hirmutav, et neist rikkumistest koguni 40 protsenti pärineb noortespordist. Mõned treenerid on läinud keelatud ainete kasutamise teed isegi sellepärast, et kohalikul tasemel edu saavutada,» selgitas Habriev.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko ütles aga täna varem, et olukorda ei tasuks liialt dramatiseerida. «See ei ole Venemaa probleem, vaid kogu maailma oma. Doping pole meie leiutis, teame kõik, kust kohast see tuli,» vihjas Mutko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles