Täna selguvad Eesti tänavuse aasta parimad sportlased

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused parimad Rasmus Mägi ja Erika Kirpu.
Mullused parimad Rasmus Mägi ja Erika Kirpu. Foto: Mihkel Maripuu

Täna avalikustatakse suurejoonelisel gaalal Eesti lõppeva aasta parimad sportlased. Aasta parimad valitakse viies kategoorias, kui selguvad parim mees- ja naissportlane, parim võistkond, parim treener ning parim noorsportlane.

Lõplik tulemus saadakse kolme osapoole häälte liitmisel. Ajakirjanike valik on juba avalikuks tehtud ning neile lisatakse rahva ning alaliitude hääled.

Eelmisel aastal võitis meeste arvestuses Rasmus Mägi (400 m tõkkejooks), naiste seas Erika Kirpu (vehklemine), võistkondade arvestuses Eesti epeenaiskond (Erika Kirpu, Irina Embrich, Kristina Kuusk, Julia Beljajeva), treenerite arvestuses Anne ja Taivo Mägi (Rasmus Mägi treenerid) ning noorte seas Katrina Lehis (vehklemine).

Võitude poolest on läbi aegade edukaim jalgrattur Erika Salumäe, kes on parimaks naissportlaseks valitud üheksal korral, teine on selles arvestuses suusataja Kristina Šmigun-Vähi kaheksa esikohaga.

Meeste arvestuses on kõige edukamad olnud viie esikohaga tõstja Jaan Talts, jalgrattur Aavo Pikkuus ning suusataja Andrus Veerpalu. Treenerite seas on viie esikohaga edukaim suusatreener Mati Alaver. Noorsportlaste seas ei ole ükski sportlane veel üle ühe tiitli teeninud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles