Dopinguga põrunud Lovtšev vajas keelatud ainet põlvesidemete raviks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lovtšev.
Aleksei Lovtšev. Foto: SCANPIX

Sel nädalal selgus, et Houstonis peetud tõstmise MMil üliraskekaalus maailmarekordiga kuldmedali võitnud venelase Aleksei Lovtševi MMil võetud dopinguproovi A-proov oli positiivne ning näitas kasvuhormooni ipamorelini kasutamise jälgi. Venemaa spordiministri Vitali Mutko sõnul oli Lovtševil aga vastava aine kasutamise luba olemas.

Mutko sõnul rebestas Lovtšev üks kuu enne MMi algust põlvesidemeid ning vajas seetõttu maailmameistrivõistlusteks võistluskorda saamiseks spetsiaalset ravi. Mutko sõnul saigi Lovtšev ravi ning tal oli olemas luba ka nimetatud aine kasutamiseks. Mutko on teada andnud, et nad kavatsevad Lovtševit igakülgselt toetada, vahendab uudisteagentuur AFP.

Praeguseks pole veel Lovtševi B-proovi tulemust avalikustatud ja temalt pole MMi kuldmedalit ära võetud, kuid Rahvusvaheline Tõstmisliit IWF on enda kodulehele postitatud uudise kohaselt ajutiselt peatanud tema võistlustel osalemise õiguse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles