Venemaa tõstmiskoondis võidakse Rio olümpialt kõrvale jätta

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houstoni MMil kuni 75 kg kaaluvate naiste seas esmalt pronksmedali võitnud venelanna Olga Zubova põrus MMil dopingukontrollis.
Houstoni MMil kuni 75 kg kaaluvate naiste seas esmalt pronksmedali võitnud venelanna Olga Zubova põrus MMil dopingukontrollis. Foto: SCANPIX
  • Houstoni MMil põrus dopinguga neli venelast!
  • Bulgaaria tõstjad on juba Rio olümpialt kõrvaldatud!

Nõukogude Liidu legendaarne tõstja ja hilisem treener David Rigert tunnistas, et tema jaoks ei oleks mingiks üllatuseks, kui Venemaa tõstjad peavad järgmisel aastal toimuvaid Rio de Janeiro olümpiamänge kõrvalt vaatama.

Rigert usub, et venelaste viimased dopinguskandaalid võivad viia olukorrani, kus venelasi lihtsalt Rio OMi tõstmisvõistlustele ei lubata. Hiljuti toimunud Houstoni MMil jäi dopinguga vahele neli Venemaa tõstjat. «Olukord on väga kriitiline. Midagi peab olema siiski valesti, kuna MMi eel kontrolliti kõiki sportlaseid ja nad olid puhtad,» sõnas Rigert väljaandele R-Sport.

«Kui dopinguga jääb vahele teatud arv sportlaseid, siis on olemas kindlad reeglid. Sellisel juhul võidakse koondis üldse olümpiamängudelt kõrvale jätta, kuid võimalik on ka OM-kohtade arvu vähendamine,» lisas Rigert.

Venemaa on kindlustanud endale Rio olümpiamängudele kuus kohta meestõstjatele ning neli kohta naistõstjatele.

Kui dopinguga jääb vahele teatud arv sportlaseid, siis on olemas kindlad reeglid. Sellisel juhul võidakse koondis üldse olümpiamängudelt kõrvale jätta

1976. aasta Montreali OMil kuni 90 kg kaaluvate meeste seas kuldmedali võitnud ning viiel korral maailmameistriks kroonitud Saksa päritoli Rigert oli Nõukogude Liidu koondise peatreeneriks aastatel 1985 – 1987 ning Venemaa koondise peatreeneriks aastatel 2004 – 2012.

Eespool nimetatud keeld ei oleks aga midagi esmakordselt, kuna alles hiljuti määrati selline keeld Rio olümpiaks Bulgaaria tõstmiskoondisele. Bulgaarlased on praeguse seisuga kaevanud otsuse Rahvusvahelisse Spordikohtusse CAS.

Venemaa tõstmislegend David Rigert. Foto:
Venemaa tõstmislegend David Rigert. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles