Suur galerii: spordiaasta parimatele jagati Kristjaneid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtul jagati Nordea kontserdimajas lõppeva aasta parimatele sportlastele traditsioonilise auhindu ehk Kristjaneid.

Parima meessportlase Kristjani pälvis tõstja Mart Seim, aasta naissportlaseks nimetati maadleja Epp Mäe, võistkonna kategoorias tulid võitjateks sõudmise paarisaerulise neljapaadi meeskond ning aasta treeneriks nimetati treener Alar Seim. Aasta noorsportlaseks valiti tennisist Anett Kontaveit, aasta paraolümpiasportlase tiitli pälvisid kergejõustiklane Emilija Manninen ja ujuja Kardo Ploomipuu.

Kolmandat korda anti välja olümpiakomitee eriauhind «Eestimaa spordihing», millega pärjatakse inimest, kes on oma sirgeselgsuse ja põhimõttekindlusega eeskujuks ja inspiratsiooniks nii spordis kui ka kogu ühiskonnale. Eestimaa spordihinge laureaadiks on tänavu võimlemise ja liikumisharrastuse edendaja Mall Kalve.

Taas selgitati välja ka lõppeva aasta Eesti spordihetk. Enam kui 3000 spordisõbra telefonihääletuse tulemusel pälvis «Eesti spordihetk 2015» tunnustuse Mart Seimi sooritus tõstmise maailmameistrivõistlustel Houstonis. Telefonihääletuse tulu suunatakse Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti «Märka järgnevat põlvkonda» fondi ning antakse 2016. aastal Eesti Rahva stipendiumina välja andekale noorsportlasele, mille saaja otsustab Eesti spordihetke konkursi võitnud spordivaldkonna alaliit.

Rahvusvahelise Olümpiakomitee aasta auhinna «Sport ja innovatsioon» pälvis Eesti veemotorispordi pikaaegne ja innovaatiline edendaja Üllar Põvvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles