Tour de Ski starti asub neli eestlast, kellest kaks sihivad finišit

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv.
Karel Tammjärv. Foto: NordicFocus
  • Kümmel sõidab vaid avaetapi!
  • Kilp sõidab avaetapi ja võib startida ka järgmistel!
  • Tammjärv ja Ränkel loodavad sõita tuuri lõpuni!

Tänavuse hooaja murdmaasuusatamise mitmepäevasõidu Tour de Ski starti asub neli eestlast. Naisi Eesti välja panna ei saa ning seega asub mehi võistlustulle neli.

«Naisi ei ole meil kvalifitseerunud. Meestest asuvad starti Peeter Kümmel, Marko Kilp, Raido Ränkel ja Karel Tammjärv ehk täidetud on kõik meie neli kohta,» sõnas Eesti Suusaliidu murdmaasuusatamise osakonna juhataja Robert Päkk Postimehele. «Sprinterid sõidavad lühemalt. Distantsimehed lähevad starti eeldusega sõita võistlus lõpuni.»

Aivar Rehemaa. Foto: Nordicfocus
Aivar Rehemaa. Foto: Nordicfocus Foto: NordicFocus

Kümmel osaleb vaid mitmepäevasõidu avaetapil, kui ta asub starti 1. jaanuaril Lenzerheide vabatehnikas sõidetaval sprindietapil. «Kilp võib olla jätkab ka järgmistel etappidel,» lisas Päkk.

Seega jääb tänavusest mitmepäevasõidust eemale Aivar Rehemaa, kes lõplikusse valikusse ei mahtunud. «Otsus sai tehtud arvestades praegust vormi ja ühisel kokkuleppel,» sõnas Päkk.

Norralased võimutsevad

Viimasel kahel korral on Tour de Ski’l olnud täielik Norra ülemvõim ja arvestades käimasoleva hooaja senist kulgu, siis on raske midagi muud oodata ka tänavuselt mitmepäevasõidult. 2014. aastal moodustasid naiste esikolmiku norralannad Therese Johaug, Astrid Uhrenhold Jacobsen ja Heidi Weng. 2015. aastal tõusid naiste seas poodiumile norralannad Marit Björgen, Therese Johaug ning Heidi Weng.

Meestest jõudsid 2014. aastal esikolmikusse norralased Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen ning Petter Northug. 2015. aastal võitis aga Martin Johnsrud Sundby, kes edestas Petter Northugi ning venelast Jevgeni Belovi.

«Mõnel etapil saab kindlasti keegi ka norralaste vastu, kuid tõenäoliselt domineerivad nad nii naiste kui ka meeste seas,» arvas Päkk.

Käimasoleva hooaja Tour de Ski toimub 1.-10. jaanuarini.

Martin Johnsrud Sundby (vasakul) ja Petter Northug. Foto:
Martin Johnsrud Sundby (vasakul) ja Petter Northug. Foto: Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles