Eesti hokimees liigub NHLi suunas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Rooba
Robert Rooba Foto: blues.fi

Jäähokiliiga NHL koduleheküljel avaldatud 2011. aasta draft’i eelnimekirjas on igapäevaselt Soomes mängiv eestlane Robert Rooba.



17-aastane Espoo Bluesi noortemeeskonda kuuluv Rooba asub soomlaste nimekirjas 11. positsioonil. Jäähoki asjatundja Ahti-Kullervo Jõgi teada soovib Rooba selles edetabelis tõusta ja pääseda käimasoleva hooaja lõpus toimuva NHLi draft’i põhinimekirja. «See on täiesti reaalselt täidetav eesmärk,» kinnitas ta.

NHLi draft’i eelnimekiri koostatakse Euroopa hokiliigasid tähelepanelikult jälgivate agentide arvamuste järgi. Euroopas moodustatakse esialgsed nimekirjad riikide kaupa, teine nimekiri tekib Põhja-Ameerika noortest hokimeestest.

Jaanuaris toimub veel üks selektsioon ja alles veidi enne ametlikku mängijate valimist saab paika draft’i lõplik nimekiri.

Koos Roobaga on Soome esialgses nimekirjas 21 väljakumängijat. Euroopa riikidest on rohkem mängijaid ära märgitud vaid Venemaal ja Rootsil.

Robert Rooba treenerist isa Jüri Rooba sõnul on kõiksugu agendid varemgi temaga pojast juttu teinud, ent samuti Soomes töötav mees on viidanud poja noorusele ja kõik senised ettepanekud tagasi lükanud.

Eesti hokimehe NHLi klubide vaatevälja pääsemisele lubas kaasa aidata ka Jõgi. «Mul on paaris NHLi meeskonnas oma kontaktid, saadan neile Roberti kohta soovituskirjad,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles