Rahandusministeerium ei toeta spordi- ja olümpiamuuseumi loomist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Spordimuuseum.
Eesti Spordimuuseum. Foto: SCANPIX

Rahandusministeerium ei kooskõlasta kultuuriministeeriumis valminud eelnõu, millega praeguse Eesti Spordimuuseumi asemele moodustatakse sihtasutus nimega Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum.

Rahandusministeeriumi hinnangul jääb selgusetuks, milline saab olema Eesti Olümpiakomitee panus kavandatava sihtasutuse asutamisel ja edasiste tegevuskulude katmisel.

Eelnõu kohaselt on sihtasutuse asutajad Eesti Olümpiakomitee ja Eesti riik, kelle nimel teostab asutajaõigusi kultuuriministeerium.

Viidates nõukogu liikmete jaotusele asutajate vahel ei saa rahandusministeeriumi hinnangul pidada põhjendatuks sihtasutuses valitseva mõju jätmist kaasasutajale.

«Oleme seisukohal, et valitsev mõju sihtasutusele peaks jääma riigile,» seisab rahandusministeeriumi hinnangus.

Ka ei nõustu rahandusministeerium seletuskirjas toodud põhjendustega, et sihtasutuse vormis tegevust jätkanud muuseumid on suurendanud külastajate arvu ja omatulu ainult vormi vahetuse tõttu,

«Analüüsis peaksid olema välja toodud tegevused, mis olid võimalikud ainult sihtasutusena ja mis polnud võimalikud asutusena tegutsedes,» seisab rahandusministeeriumi hinnangus.

Eenõu seletuskirja kohaselt annab riik sihtasutusele mitterahalise sissemaksena üle praeguse riigiasutuse Eesti Spordimuuseum kasutuses oleva riigivara.

Sihtasutuse asutamine on kavandatud tuleva aasta veebruariks. Sihtasutuse juhatuse liige ja riiki esindavad nõukogu liikmed nimetatakse enne sihtasutuse asutamislepingu ja sellega kinnitatud põhikirja tõestamist notari poolt. Juhatuse liige nimetatakse asutajate poolt asutamislepingu sõlmimisel ja nõukogul on õigus korraldada uue juhatuse liikme konkurss.

Seoses sihtasutuse asutamisega on kavas lõpetada riigiasutuse Eesti Spordimuuseum tegevus hiljemalt tuleva aasta 30. aprilliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles