Mirjam Nikolai liitub pika vaheaja järel taas Rootsi klubiga 

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Horvaatia. Mirjam Nikolai.
Eesti - Horvaatia. Mirjam Nikolai. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Ülikooli kapten ja Eesti naiste korvpallikoondise liider Mirjam Nikolai liitub Rootsi esiliigas mängiva klubiga IK Eos Basket. 

Sellel hooajal mängis Nikolai Tallinna Ülikooli särgis kaheksas Eesti-Läti Ühisliiga kohtumises, kus keskmised näitajad olid 21 punkti, 7 lauapalli ja 3,5 korvisöötu. Ühtlasi valiti 29-aastane ääremängija ka Ühisliiga oktoobrikuu parimaks mängijaks.

«Pärast pikki otsinguid ja suhtlusi erinevate agentidega jõudsin ma läbi Kokkuta Managementi Mirjamini. Ta oli mängija keda ma mäletan sellest ajast, kui ma veel ka ise mängisin. Koos abitreeneriga vaatasime läbi ta karjääri ja mänguvideod ning ta tundus meile sobivat. Rääkisin veel ta kümne aasta taguse treeneriga Rootsi kõrgliiga aegadest ja uskusin, et tema ongi see mängija keda vajame,» selgitas IK Eos Basketi peatreener Johanna Ericsson tagamaid, kuidas leiti tee eestlaseni. «Oleme kõik väga elevil, et ta on tulemas, ta on olnud läbi karjääri väga resultatiivne mängija ning tugev kaitsefaasis.»

«Suvel oli eesmärk saada leping välisklubiga, kuid sügiseks see ei õnnestunud ning alustasin hooaja esimest poolt Tallinna Ülikooliga. Natuke enne jõulupühi tekkis minu vastu huvi mitmel välisklubil ning sai otsustatud liituda Rootsi esiliiga klubiga. Tänan väga Tallinna Ülikooli naiskonna eestvedajaid ja treenereid, et lasevad mul Rootsi klubiga liituda. Hooaja eesmärk on aidata uus klubi kõrgliigasse tagasi,» kommenteeris klubivahetust Mirjam Nikolai.

«Konkreetsed pakkumised olid veel Inglismaalt ja Luksemburgist, aga Rootsi variant oli tervikuna Mirjamile kõige sobilikum. IK Eos Basket osales eelmisel hooajal kõrgliigas, kust kahjuks välja langeti. Klubi on endiselt väga profesionaalne ja suurte ambitsioonidega ning hooaja lõpuks on eesmärk taas kõrgliigasse tõusta,» kommenteeris üleminekut Nikolai agent Marten Lombiots.

Mirjam Nikolai on ka varem Rootsis mänginud, kui 2005/2006 hooajal esindas ta Rootsi kõrgliigas Sundsvall Dambasketit. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles