Jaan Kirsipuu: vaja oli mõttelaadi värskendada

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu (paremal) peab nõu Rein Taaramäega.
Jaan Kirsipuu (paremal) peab nõu Rein Taaramäega. Foto: Tairo Lutter

Eesti viimaste aastakümnete edukaim jalgrattur Jaan Kirsipuu on iga aastaga aina rohkem ala kodusele arengule õla alla pannud ja detsembri alguses sai temast koos Rene Mandriga Eesti koondise peatreener. Fanatismi ja teadmisi peaks duol olema ning väljakutse on igal juhul korralik.

Paljuski võetakse eeskuju juba vilja kandnud U23-projektist, mille käigus tõusis mitu ratturit välislaagrite ja -võistluste abiga uuele tasemele. Nii Martin Laas, Mihkel Räim kui ka Aksel Nõmmela teenisid algavaks hooajaks profilepingu.

Veel paar aastat tagasi oldi aga seisus, kus oli küll toimiv juunioride koondis, aga U23 oma mitte, ja nii tekkis Eestile omane vaakum, kus kooli lõpetanud sportlane ei pruukinud enam ühtäkki väljundit leida. Selle puudumist ei saa otseselt endise vanemtreeneri Toivo Suvi süüks panna, sest ka tema möönis toona, et ainult juunioride ja täiskasvanute koondisest ei piisa.

«Töö, mida tehti, jäi ühte ajajärku pidama. Samas ei saa midagi halvasti öelda, sest asjad said tehtud ja proffe tuli ka siis Eestist välja. Aga vaja oli mõttelaadi värskendada. Treeningmetoodikas me muidugi revolutsiooni ei tee, aga detaile annab parandada küll. Ka U23-koondis pole kuigi vana projekt: paar aastat tagasi hakkas Riho Räim noori talvel Hispaania laagritesse vedama ja kohe oli näha, et sellest oli kasu. Siis võtsime Renega asja tõsisemalt käsile ja õnneks tekkis rattaliidus ka väike eelarve,» selgitas pärast sportlastee lõppu ka Tanel Kangerti klubi Astana spordidirektorina tegutsenud Kirsipuu soojamaalaagrite kasulikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles