Mercedese tiimi juht: meie domineerimine teeb F1 sarjale halba

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Wolff.
Toto Wolff. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja Mercedese meeskonna juht Toto Wolff tunnistas, et tema tiimi liigne edu mõjub spordialale halvavalt.

Kahel viimasel aastal on maailmameistriks kroonitud Mercedese rooli keerav Lewis Hamilton ning tema lähimaks jälitajaks on olnud tiimikaaslane Nico Rosberg. Kahekesi on mehed võitnud viimasest 38st etapist koguni 32, kuid Wolffi sõnul ei ole selline ülemvõim üleliia hea.

«Meie domineerimine on vormel-1 jaoks halb. Tõesti on, see muudab võidusõitmise igavaks,» nentis Wolff. «Tulemused muutuvad ettearvatavaks, aga sport vajab erinevaid võitjaid. On vaja, et nii-öelda allajääjad võidaksid. Sellel hetkel, kui sa muutud domineerivaks jõuks, siis sa ise kannatad ning sinu bränd kannatab,» lisas Wolff, kes võrdles Mercedese viimaste aastate edu Red Bulli tiimiga, kelle sõitja Sebastian Vettel tuli maailmameistriks aastatel 2010-2013.

«Neil oli superbränd, aga pärast nelja võidukat aastat järjest muutusid nad ebasümpaatseks brändiks,» teatas Mercedese juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles