Üksluine vormel-1 kütab omavahelisi kirgi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Kuigi vormel-1 sari on praegu talvepuhkusel, hoiavad tipptegijad omavaheliste sõnavõttudega leeki põlemas. Viimati märkis Ferrari president Sergio Marchionne (pildil), et vormel-1 sarja sümboliks kujunenud tiim võiks vastupidiselt levinud arvamusele sealt iga kell lahkuda ning suudaks ikkagi oma kaubamärgile piisavalt tähelepanu tõmmata.

Ainsa võistkonnana vormel-1 sarjas selle loomisest saadik võistlev Ferrari pole ühes Mercedese ja Renault’ga rahul, et sarja juht Bernie Ecclestone ja Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) president Jean Todt tahavad sarjas toimuva asjus rohkem sõnaõigust saada. Muuhulgas võib see kaasa tuua järjekordse muutuse mootorites, ent nimetatud kolm tootjat on investeerinud praeguste 1,6-liitriste hübriidjõuallikate arendusse sadu miljoneid eurosid.

«Ferrari leiab uued võimalused, et sõita ja võita. See on kerge. Kuid oleks kahju, kui peaksime vormel-1 sarjast lahkuma. Vormel-1 poleks ilma meieta see, mis ta on praegu,» lausus Marchionne väljaandele Autosport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles