Euroopa Kergejõustikuliidu president: venelased jäävad Rio olümpiast eemale

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kõrgushüppajad Pekingi MMil. Rio olümpiamängudele võib nende jaoks jääda uks suletuks.
Venemaa kõrgushüppajad Pekingi MMil. Rio olümpiamängudele võib nende jaoks jääda uks suletuks. Foto: SCANPIX

Euroopa Kergejõustikuliidu president Svein Arne Hansen kinnitas, et üha tõenäolisemana hakkab tunduma võimalus, et Venemaa kergejõustiklased jäetaksegi Rio de Janeiro olümpiamängudest eemale.

Venemaa kergejõustiklased sattusid suurde dopinguskandaali sel sügisel, kui Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri (WADA) uurimiskomisjon avaldas raporti, kus paljastati, et Venemaal toimub riigi mahitusel ulatuslik dopingutarvitamine. Venemaa Kergejõustikuliit visati Rahvusvahelisest Kergejõustikuliidust seejärel ajutiselt välja ning neile esitati nõudmised, mis tuleb liikmelisuse taastamiseks täita.

Nüüd on Euroopa Kergejõustikuliidu president aga tunnistanud, et Venemaa alaliit pole edenenud piisavas tempos ja seega on tõenäoline, et nõudeid ei suudeta täita ning venelastel pole suvel toimuvatele olümpiamängudele asja.

«Praegusel hetkel tegelevad nad nõudmiste täitmisega, aga ausalt öeldes ei näe ma neid Rios võistlemas. Neil peab toimuma kultuuriline muutus, tuleb lahti saada kõikidest inimestest, kes on varem alaliiduga seotud olnud,» nentis Hansen.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit külastab jaanuaris Venemaad ning otsus nende olukorra kohta langetatakse 27. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles