WADA avalikustab jaanuaris teise plahvatusliku raporti

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WADA peakontor.
WADA peakontor. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri uurimiskomisjon avalikustab 14. jaanuaril järjekordse raporti, mis kajastab korruptsiooni Rahvusvahelises Kergejõustikuliidus (IAAFis).

WADA uurimiskomisjon tõi novembris avalikkuse ette oma põhjaliku raporti, kus kirjeldati Venemaal toimuvat suurejoonelist dopingutarvitamist ning mis tõi kaasa Venemaa alaliidu ajutise väljaviskamise Rahvusvahelisest Kergejõustikuliidust.

Juba siis teatas WADA, et neil on veelgi delikaatset infot ning nüüdseks on kinnitatud, et komisjoni teine raport avalikustatakse 14. jaanuaril. Endise WADA juhi Dick Poundi sõnul on seekordsete paljastuste keskel korruptsioon IAAFis ning info on nii huvitav, et raportil on korralik «vau»-efekt.

Praeguseks on juba endist IAAFi presidenti Lamine Diacki süüdistatud korruptsioonis ning kriitikatule alla on sattunud ka Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu praegune juht Sebastian Coe, kellele on ette heidetud seda, et ta ei saanud toimuva suhtes olla pime ning oli seega võimalikust korruptsioonist teadlik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles