Schumacheri advokaat selgitab piinava vaikuse tagamaid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Eile möödus kaks aastat päevast, kui vormelilegend Michael Schumacher suusamäel sedavõrd õnnetult kukkus, et pole tänase päevani peavigastustest paranenud. Mehe tervise kohta on kahe aasta jooksul tulnud vähe infot ja see on tekitanud meedias suure spekulatsioonidelaine. Schumacheri advokaat Felix Damm selgitas ajalehele DPA, miks perekond on otsustanud vaikida.

Peamise põhjusena toob Damm välja, et tegelikult on Schumacherite perekonnas olnud alati väga selge joon privaatse ja avaliku elu vahel. Nii oli see enne ja nii on see pärast õnnetust. «Õnnetus ise on osa lähiajaloost ja sellest võib kirjutada,» ütles ta. Dammi sõnul pole mingit kohustust, et selgitada avalikkusele seda, mis toimus haiglas ja Schumacherite kodus.

«Ma saan aru, et inimestel on tema tegemiste vastu tõsine huvi. Teisalt peaksid kõik aga mõistma, et Schumacher ei ole enam vormelisõitja ja tal on õigus privaatsusele,» jätkas ta.

Kui haigusloo alguses tuli Schumacherite poolt ametlikke avaldus, siis viimasel ajal on fännid jäänud täielikku teadmatusse. Damm selgitab, et järelikult pole võimalik teha ühtegi avaldust, mis olukorda kuidagi selgitaks. «Iga väljaütlemine tekitaks vaid uusi küsimusi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles