Video: endine sumoäss Baruto astus kaalule vabavõitlejana

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Höövelson ehk Baruto.
Kaido Höövelson ehk Baruto. Foto: Kuvatõmmis

Aasta viimasel päeval Jaapanis vabavõitlejana karjääri alustav endine sumoäss Kaido Höövelson (võitlejanimega Baruto) osales täna ametlikul kaalumisel. Kui võistlusele eelnenud pressikonverentsil teadis Höövelson, et kohtub 31. detsembri MMA-õhtu kümnendas matšis prantslase Jerome Le Banneriga, siis eile teatati, et 31-aastane Baruto läheb vastamisi hoopis 45-aastase hollandi kikkpoksilegendi Peter Aertsiga. 

141st matšist on Aerts võitnud 105, neist omakorda 79 nokaudiga. MMA-reeglitega on Aerts käinud matil kaks korda ja saanud ühe võidu. Mõlemad matšid peeti 2005. aastal. 192 cm pikkust ja 105 kg raskust Aertsi loetakse läbi aegade parimate raskekaalu kikkpoksijate hulka ja tema hüüdnimi on «Hollandi puuraidur».

36 500 pealtvaatajat mahutaval Saitama Super Arenal toimub aasta viimasel päeval kokku 14 matši. Höövelson ja Aerts astuvad areenile päeva kümnendas vastasseisus. Eestlane teeb debüüdi sinises nurgas, kogenud võitleja Aerts punases.

Baruto astub kaalule, kui video on kestnud 30.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles