Eesti noore kardisõitja esikoht MK-finaalis tühistati

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rump (nr.66)
Martin Rump (nr.66) Foto: Erakogu

Eesti noore kardisõitja Martin Rumbi esikoht Itaalias La Concas peetud Rotax Juniori klassis tühistati.

Sõidujärgne tehniline kontroll tuvastas, et Rumbi kardi istmetugi ei vastanud nõuetele. Nii langes kaksikvõit hollandlastele.

Maailma karika võitis Jordi van Moorsel. Teine Eesti esindaja Tristan Viidas sai esialgsetel andmetel 24. koha.

Eesti Rotax DD2 Mastersi sõitjad tegid finaalis oma parimad sõidud sellel võistlusel. Erki Lehiste lõpetas 15. ja Meelis Meemann 19. kohal. Maailma karika võitis kanadalane Scott Campbell.

Ebaõnn tabas Rotax Maxi sõitjat Aavo Talvarit. Avakurvis lükati seitsmendalt kohalt startinud Aavo rajalt välja ja kui ta asfaldile tagasi pääses, oli viisteist konkurenti möödunud. Õnneks jäi kart terveks ja maruline tagajamine tõi Aavole lõpuks kümnenda koha. Maailma karika võitis lõuna-aafriklane Caleb Williams.

Klassi Rotax DD2 finaali start antakse järgi kell 17, Eesti esindaja Georg Vann stardib kolmandalt kohalt.

Viimast ringi alustas Rump kolmandana, kuid kaks tema ees liikunud konkurenti põrkasid omavahel kokku ning eestlane pääses liidriks. Ometi andis Rump esikoha korraks veel käest, kuid suutis viimases kurvis siiski vastasest mööduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles