Schumacheri ümber on jätkuvalt rohkelt spekulatsioone

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Teisipäeval möödus kaks aastat päevast, mil endine vormel-1 sõitja Michael Schumacher Prantsusmaal suusatades kukkus ja tõsise peatrauma sai. Sakslane on siiani kodusel ravil ja meedial on tema tervisliku seisukorra kohta väga vähe infot. Schumacheri advokaat Felix Damm rääkis, et Schumacheri pere soovib privaatsust ja neil on selleks õigus.

«Juba sel ajal, kui ta veel võistles, hoidis ta sportlaskarjääri ja eraelu lahus,» sõnas Damm ajalehele DPA. «Õnnetus juhtus lähiminevikus ja seda võib meedia kajastada. Aga ravi, mis algas haiglas ja nüüd toimub kodus, see ei pea enam avalikkuse silme all toimuma.»

Üks Saksamaa telekanal teeb Schumacheriga juhtunust ka dokumentaalfilmi. «Mõistan inimeste huvi Michaeli vastu, aga teisalt tuleb mõista, et ta ei võistle enam ja tal on õigus privaatsusele,» lisas Damm.

Pärast õnnetust väljastas endise sõitja perekond iga natukese aja järel pressiteateid, ent viimasel ajal pole seda enam tehtud ja see on meedias palju küsimusi tekitanud. Dammi sõnul on põhjus selles, et uut infot ei ole. «Ma ei saa teha väljaütlemist, mis annaks kõikidele vastuseta küsimustele vastused. Iga ütlus tekitaks vaid uusi küsimusi.»

Viimati ütles Schumacheri esindaja Sabine Kehm mais, et sakslane teeb edusamme, ent et «fännid peavad meeles pidama, kui tõsise õnnetusega tegu oli». Hiljem on teda vaatamas käinud inimesed napisõnaliselt öelnud, et Schumacher võitleb ning tuleb loota parimat.

Juulis kirjutasid mõned Saksa tabloidid, et Schumacher ütles pärast õnnetust esimesed sõnad, mispeale endise võidusõitja pere lehed kohtusse kaebas. Kehm lükkas eelmisel kuul ümber ka info, nagu oleks Schumacher teinud esimesed sammud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles