Twitteris peetakse Baruto vastast kangelaseks

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto (sinistes pükstes) alustas vabavõitluskarjääri võidukalt.
Baruto (sinistes pükstes) alustas vabavõitluskarjääri võidukalt. Foto: МАТЧ

Endine sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto alustas eelmise aasta viimasel päeval karjääri vabavõitlejana, kui alistas oma debüüdil 45-aastase hollandlase Peter Aertsi. Pärast matši said kiita mõlemad mehed, Baruto hästi valitud taktika eest, Aerts aga kangelaslikkuse eest.

Twitter kubiseb säutsudest, kus kiidetakse Aertsi MMA-õhtu päästmise eest. Tegelikult pidi Baruto kohtuma prantslase Jerome Le Banneriga, kuid mees hüppas viimasel hetkel alt. 48 tundi enne eestlase debüüti ulatas võistluste korraldajatele abikäe just Aerts, kes oli valmis Barutole vastu astuma. Mehe vorm polnud enam endiste päevade tasemel ja Höövelson pani oma tugevuse kindlalt maksma, kuid publiku marulise aplausi teenisid mõlemad mehed.

MMA ajakirjanik Roberts Sargent nimetas Aertsi «rahva tšempioniks». Kikkpoksile orienteeritud Twitteri kanal Liver Kick selgitas samuti Aertsi kehva vormi tagamaid: «Aerts lõpetas juunis karjääri. Ta oli siin, et võistlust kommenteerida, kuid läks võistlustulle, sest ta on boss.» Ajakirjanik Karim Zidan tõi välja, et Aerts astus ringi kuna tahtis lihtsalt korraldajat Nobuyuki Sakakibarat aidata.

Jerome Le Banner hüppas väidetavalt alt väga lihtsal põhjusel: konkureeriv võistlus pakkus talle viimasel hetkel rohkem raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles