Suusatuuri avaetapi võitsid Pellegrino ja Falla

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federico Pellegrino
Federico Pellegrino Foto: SCANPIX

Tour de Ski avaetapil võidutsesid vabatehnika sprindis itaallane Federico Pellegrino ja norralanna Maiken Caspersen Falla. Eestlased veerandfinaali ei pääsenud. 

Pellegrino näitas head minekut juba kvalifikatsioonis, kui sai konkurentides enam kui kaks sekundit paremat aja. Finaalis edestas ta venelast Sergei Ustgugovit ja Finn Haagen Krogh’d.

Parima eestlasena sai Peeter Kümmel 37. koha. Kvalifikatsioonis kogunes kaotust Pellegrinole 7,74 sekundit. Veerandfinaali oleks viinud 0,62 sekundit kiirem aeg. Marko Kilp sai 50. (+8,51), Raido Ränkel 53. (+8,84) ja Karel Tammjärv 57. koha (+9,42).

Naiste võistluses järgnes Fallale rootslanna Ida Ingemarsdotter. Kolmas oli kvalifikatsioonis kiireimat aega näidanud norralanna Ingvild Flugstad Östberg. Omamoodi suur päev oli USA suusatamises, kuna naiste esikaheksasse mahtus koguni kolm ameeriklannat. Sophie Caldwell oli neljas, Sadie Bjornsen seitsmes ja Jessica Diggins kaheksas.

Falla kinnitas pärast võistlust, et piirdub Tour de Skil ühe etapiga ja rohkem ta suusatuuril starti ei tule.

Kaheksast etapist koosnev tuur kulmineerub 10. jaanuaril legendaarse Val di Fiemme mäkketõusuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles