Henrik Ojamaa võib naasta Poola kõrgliigasse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma karjääri resultatiivseimaid päevad veetis Henrik Ojamaa Motherwelli ridades.
Oma karjääri resultatiivseimaid päevad veetis Henrik Ojamaa Motherwelli ridades. Foto: Danny Lawson/PA Wire/Press Association Images

24-aastane jalgpallur Henrik Ojamaa võib jaanuaris klubi vahetada. Inglismaal Swindon Townis leiba teeniva ründaja vastu tunneb elavat huvi Poola meeskond Kielce Korona.

Poola kõrgliigas 24 punktiga 12. kohal olev Korona on tänavu hädas väravate löömisega ja peatreener Marcin Brosz loodab Ojamaa abil ründetegevust teravamaks muuta, kirjutab polski-sport.pl. Korona on Poola kõrgliigas 21 mänguga löönud vaid 16 väravat, mis on kogu liiga kõige kehvem näitaja.

Ojamaa jaoks on Poola tuttav koht, kuna hooajal 2013/2014 krooniti ta Varssavi Legia ridades riigi meistriks. Toona tegi ründaja hooaja jooksul kaasa 33 mängus ja lõi kaks väravat.

Inglismaa tugevuselt kolmandas liigas mängiva Swindon Towni eest on Ojamaa teinud kaasa üheksas liigamängus ja pole veel jalga valgeks saanud. Tõsi, esimest korda elus on Ojamaa tegutsenud paremkaitsja kohal.

Ojamaa on oma noore ea kohta saavutanud tõelise maailmaränduri kuulsuse. Korona oleks juba kümnes välisklubi, kus ta profileiba teenib. Lisaks Swindonile ja Legiale on Ojamaa mänginud veel Derby Countys, Stafford Rangersis, Aacheni Alemannias, Sittardi Fortunas, Rovaniemi Palloseuras, Motherwellis ja Sarpsborgis.

Eesti koondise särki on Ojamaa kandnud 23 korda. Eelmisel kevadel langes ta peatreeneri Magnus Pehrssoni valikust välja. Viimati pääses Ojamaa koondise eest väljakule eelmise aasta märtsis, kui Eesti kaotas võõral väljakul 0:3 Šveitsile.

Võimalik, et viimasel ajal pingile langenud ründaja lõpetab Swindon Towniga lepingu poolte kokkuleppel. Vastasel juhul peaks Korona eestlase eest välja käima umbes pool miljonit eurot (selliseks hindab Ojamaa väärtust transftermarkt.de). Korona püüdis eestlast oma ridadesse värvata ka 2015. aasta suvel.

Poola kõrgliigas mängivad Eesti koondislastest veel Konstantin Vassiljev (Bialystoki Jagiellonia) ja Ken Kallaste (Zabrze Gornik).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles